COVID-19 kockázatának csökkentése fogorvosi rendelések során

Fogorvos

Az új kutatások szerint a fogorvosok jelentősen növelhetik a járvány idején látott betegek számát az általuk használt fúrók váltásával.

A tanulmány azt vizsgálta, hogy a különböző fúrótípusok növelték -e vagy csökkentették -e az aeroszol permet terjedését egy fogászati ​​sebészetben. Az aeroszol permetezés csökkentése biztonságosabb környezetet eredményez a betegek és a fogászati ​​csapat számára.

Az eredmények azt mutatják, hogy a kinevezések közötti biztonságos műtétek előkészítéséhez szükséges idő radikálisan csökkenthető a gyakorlatok megváltoztatásával, ami potenciálisan több millió kezelés elvégzését eredményezheti.

A Leedsi Egyetem vezette tanulmány összehasonlította a légáramok által forgatott fogászati ​​fúrók által előállított aeroszolmintákat - amelyeket a brit fogorvosok leggyakrabban használnak - az elektromos hajtású fúrók által gyártott aeroszolmintákkal.

Ahelyett, hogy egyszerűen feltérképezné a vízpermet terjedését a kezelés során, a kutatócsoport ehelyett egy olyan vírust vezetett be, amely méretében és szerkezetében hasonló a COVID-19-t okozó SARS-CoV-2 vírushoz.

Eredményeik azt mutatják, hogy a nagysebességű légfúrók alacsonyabb fordulatszámú elektromos fúrókra való cseréjével gyakorlatilag megszűnt az aeroszol-spray, ami biztonságosabb környezetet teremtett mind a betegek, mind a fogászati ​​csapat számára.

A British Endodontic Society által finanszírozott kutatás a Journal of Dental Research folyóiratban jelent meg.

A vezető klinikai szerző, Brian Nattress professzor, a Leeds-i Fogorvostudományi Iskola munkatársa elmondta: „A fogorvosok számára a koronavírus-járvány idején az a probléma, hogy rutinmunkájuk során aeroszolos spray-t használnak zárt térben, és ezzel együtt jár a COVID-19 levegőben történő terjedésének kockázata".

Ha ennek az aeroszol spray -nek a terjedése csökkenthető vagy felszámolható, annak óriási, pozitív következményei vannak arra nézve, hogy a fogorvosok nem csak a koronavírus -járvány idején, hanem a jövőbeni víruskitörések idején is folytathatják mindennapi tevékenységüket.

Az angliai első nemzeti lezárás során 2020 márciusa és júniusa között minden fogászati ​​rendelőt bezártak.

Az újranyitás óta, mivel a betegek tünetmentes hordozói lehetnek a SARS-CoV-2 vírusnak, amikor fogorvoshoz fordulnak, szigorú szabályokat vezettek be annak biztosítására, hogy a munkaterületek biztonságosak és megfelelően készüljenek a rendelések között. További védintézkedésekre volt szükség a betegellátást végző fogászati ​​csapat számára. Ez sokkal hosszabb szakadékokhoz vezetett a betegek kezelése között.

A járványügyi szabályok maximális betartása mellett fogadja pacienseit több fogorvos Győr városában is.


A HealthWatch jótékonysági szervezet jelentései azt mutatják, hogy a fogorvoshoz várakozó betegek egyre kevesebben vannak, és attól tartanak, hogy ez tovább is folytatódhat, mivel a SARS-CoV-2 vírus várhatóan még sok hónapig elterjedt lesz a lakosság körében.

Megosztás