Készre szerelt elsztószekrények előnyei

Elosztó szekrény

Ha valaki kicsit jobban belelát egy villanyszerelő munkájába, az láthatja, hogy egy ház villanyszerelése több lépcsős, összetett folyamat.
Első lépés az alapszerelés, amikor a vezetékeket húzzák be a falba. Ez a téglaházaknál sok véséssel jár, így ilyenkor a villanyszerelő nem csupán a fázisceruzát meg pár fogót használ, hanem előkerül a vésőgép, és a horonymaró is. Ilyenkor kerül a védőcső a falba, amivel aztán a vezetékeket belehúzzák.

Ha kész az alapszerelés, akkor jön az elosztó szekrény szerelése. Ilyenkor sokan azt a megoldást választják, hogy ott a helyszínen készítik el az elosztószekrényt, és ott kötik be a vezetékeket abba. Ennél viszont van egy sokkal profibb módszer is, mégpedig az, ha egy műhelyben készíti el a szerelő az elosztó szekrényt, de még egyszerűbb, ha csak egy erre specializálódott céget megbíz, akik minőségi összetevőkből elkészítik az egyedi igények alapaján azt.
Ezzel időt, és energiát spórol a villanyszerelő, és biztosan egy jól összerakott, minőségi elosztó szekrényt kap.

Ha ez is elkészült, akkor a villanyszerelés harmadik fázisa a szerelvényezés. Ekkor felkerülnek a szerelvények, a konnektorok, a kapcsolók, és a világítótestek.

Megosztás